ادامه مطلب ...شرح درس فرهنگ و ارتباطات- دانشکده علوم اجتماعی-تهران
عنوان درس: فرهنگ و ارتباطات
دانشکده علوم اجتماعی- دانشگاه تهران
زمان: نیمسال اول-1389
مدرس: دکتر حسن بشیر
تلفن: دفتر: 88094913
پست الکترونیکی: drhbashir@gmail.com
آدرس سایت: www.hbashir.com
توضیح درس و هدف آن:
تعامل فرهنگ و ارتباطات از مهمترین ویژگی های عصر جهانی شدن است. این تعامل توسط رسانه های نوین گسترش یافته و تاثیرات آنها در سطح جهانی شکل گرفته است. تعامل مزبور ظهور مکاتب فرهنگی جدید را به وجود آورده که رابطه عمیق با تحولات ارتباطات دارد.
این درس دو واحدی در صدد ارائه علمی تعامل فرهنگ و رسانه ها و تاثیرات آنها بر همدیگر است که در اشکال مختلف فرهنگ عامه و رویکردهای اجتماعی تجلی می یابند.
ادامه مطلب ...سرفصلهای درس ارتباطات بین الملل و میان فرهنگی
کارشناسی ارشد دانشکده مدیریت- دانشگاه تهران
نیمسال اول- 1389
نام درس: ارتباطات بین الملل و میان فرهنگی
تعداد واحد: 3
زمان: نیمسال اول 1389
مدرس: دکتر حسن بشیر
تلفن: دفتر: 88094913
پست الکترونیکی: drhbashir@gmail.com
سایت: www.hbashir.com
درآمد:
این درس شامل دو حوزه مطالعاتی "ارتباطات بین الملل" و "ارتباطات میان فرهنگی" است که در 16 جلسه ارائه خواهند شد. توجه به مفاهیم اساسی این دو حوزه مطالعاتی، ساختارها و کارکردها از اهم موضوعاتی است که مورد مطالعه و بررسی قرار خواهند گرفت.
ادامه مطلب ...شیوه تشریح یک مفهوم علمی
تهیه و تدوین: حسن بشیر
مقدمه:
تشریح یک مفهوم علمی مرتبط با درس، تکمیل کننده مباحث آن درس است. هر درس اصولا از مفاهیم، نظریه ها و مسائل مختلف تشکیل شده است که فهم عمیق و دقیق مفاهیم آن، در فهم محتوای درسی، مقدمه فهم و شناخت ابعاد دیگر آن درس به حساب می آید. بنابراین لازم است که با دقت و تامل و مطالعه گسترده به شناخت این مفاهیم پرداخت.
ادامه مطلب ...شرح درس نقد و تحلیل برنامه های رادیو و تلویزیون
(دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات- دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
(نیمسال اول سال تحصیلی- 1389)
مدرس: دکتر حسن بشیر
پست الکترونیکی: bashir@isu.ac.ir
سایت: www.hbashir@com
تلفن: دفتر: 88094913
اقدامات پژوهشی
- تشریح یک مفهوم مرتبط با درس از ابعاد مختلف و با استفاده از کتاب های مرتبط. شیوه نگارش و انتخاب مطالب مربوط به مفهوم طبق توضیحات انجام شده، منبع گذاری صحیح، مشخص شدن نقل قول مستقیم و غیرمستقیم و درج کتابنامه کامل (منابع پایانی) باید مورد توجه جدی قرار گیرد. مفاهیم مزبور توسط استاد درس تعیین و به دانشجو ابلاغ خواهد شد. تشریح یک مفهوم مرتبط و مقاله باید به شکل دیجیتالی با برنامه وورد (پی دی اف قابل قبول نیست) و بر روی سی دی بهمراه نسخه کاغذی آن در روزهای امتحان همراه با برگه امتحانی تحویل گردند.
- تهیه یک مقاله علمی در زمینه نقد و تحلیل یک برنامه رادیویی و یا تلویزیونی. این مقاله باید از همان هفته های اول درس آغاز و به تدریج با پیشرفت درس نقد و تحلیل تکمیل شود. در این فرآیند دانشجویان نسبت به تکمیل و تعدیل هر چه بیشتر مقاله با همکاری استاد اقدام و در زمان تعیین شده تحویل گردد. برای اجتناب از هر گونه تاخیر، شایسته است که دانشجویان به شکل مداوم و روزانه مقاله مزبور را تکمیل نمایند. موضوع و عنوان مقاله باید با استاد درس قبلا هماهنگ شده باشد.
- به لحاظ اهمیت این درس در مطالعات بعدی و توانائی هر چه بیشتر در نقد و تحلیل برنامه های رادیویی و تلویزیونی که یکی از کارهای مهم دانشجویان محترم است، حضور مستمر و کامل در کلاس ضرورت داشته و انتظار می رود که دانشجویان عزیز در این درس از حداقل غیبت استفاده نمایند.
ادامه مطلب ...سرفصلهای درس «توسعه و جهانی سازی»
دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
نیمسال اول 1389
نام درس: توسعه و جهانی سازی
تعداد واحد: 2
مدرس: دکتر حسن بشیر
تلفن دفتر: 88094913
پست الکترونیکی: bashir@isu.ac.ir
سایت: www.hbashir.com
درآمد:
هدف اصلی این درس آشناسازی علمی دانشجویان با مفاهیم، نظریات و انتقادات مربوط به توسعه، نوسازی (مدرنیته) و نیز جهانی سازی/جهانی شدن است.
ادامه مطلب ...درس ارتباطات بین الملل و میان فرهنگی
دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
دانشگاه امام صادق _(علیه السلام)
نیمسال اول- 1389
شماره درس: 356034
تعداد واحد: 2
پیش نیاز: 356013 و 356010
مدرس: دکتر حسن بشیر
پست الکترونیکی: bashir@isu.ac.ir
آدرس سایت: www.hbashir.com
هدف از درس:
درس مطالعات میان فرهنگی شامل دو بخش «ارتباطات بین الملل» و «ارتباطات میان فرهنگی» است که در دو بخش مساوی از ترم ارائه خواهد شد. بدیهی است بلحاظ کوتاه بودن زمان برای طرح کلیه مسائل مرتبط با این درس، لازم است که دانشجویان محترم علاوه بر توجه به مطالب ارائه شده، نسبت به مطالعه منابع تعیین شده نیز همت نمایند تا تسلط کافی بر این درس پیدا کنند. در این درس علاوه بر پوشش تحولات مربوط به هر حوزه، مهمترین مفاهیم، نظریات و کاربردهای عملیاتی مربوط به هر حوزه ارائه خواهد شد.